a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Een kijkje in de keuken van gastouder Rita Schep

Kijkje in de keuken bij Rita stal

Een mix van ervaringen uitwisselen

Te gast aan de grote keukentafel van gastouder Rita

Kinderopvang Dotje in Den Horn

Op maandagavond 6 mei waren we te gast bij Kinderopvang Dotje voor ‘een kijkje in de keuken’ op de locatie van gastouder Rita in Den Horn

Rita heeft een prachtige ruimte in gebruik speciaal ingericht voor de kinderen, waar ze naar hartelust kunnen spelen. Als collega gastouders onder elkaar was er volop stof tot gesprek en voor het uitwisselen van ervaringen over spelmateriaal, inrichting en inspiratie voor activiteiten.
Informeel, collegiaal en vooral ook ontzettend gezellig om elkaars locaties te kunnen bekijken.
Iedere dag brengen de kinderen bij Kinderopvang Dotje ook steevast een bezoekje aan de koeien, het favoriete moment van de dag voor alle kinderen. Uiteraard was ‘een kijkje in de stal’ ook voor de collega gastouders een hele ervaring en aanleiding voor de nodige hilariteit. Poeh wat zijn koeien nieuwsgierig en wat hebben ze een lange tong die op een onbewaakt ogenblik je hand kan raken!

Speelgoed en materiaal opruimen

Eenmaal terug aan de keukentafel werden er ervaringen gedeeld en vragen gesteld aan elkaar: ‘Hoe doe jij dat nou?’ Lastige momenten waarop bijvoorbeeld de zakelijke kant van het ‘gastouder zijn’ naar voren komt, hoe pak jij dat aan? Twee gastouders die recent een GGD-inspecteur op bezoek hadden gehad, hadden vragen over de exacte regelgeving ten aanzien van de slaapplekken:
“een voor kinderen tot de leeftijd van 1,5 jaar op het aantal kinderen afgestemde afzonderlijke slaapruimte”. Ook hier weer de vraag ‘hoe heb jij dat op jouw locatie’?

Herkenbaar was het dilemma tussen het combineren van het eigen gezin en je werk als gastouder in je eigen huis. Dat was in 2010 de aanleiding voor Rita om een eigen ruimte te creëren voor de kinderen, waardoor er ook direct meer ruimte kwam voor een privé gedeelte voor de gezinsleden.

De groep ‘Kijkje in de Keuken’ groeit met nieuwe collega gastouders die graag aanhaken om een kijkje te nemen bij een collega of de collega’s te ontvangen op de eigen locatie. InZicht zijn we samen!

* 4 juli aan de Keukentafel bij Jannie in Aduard
* Aan de keukentafel bij Geke in Zuidhorn
* Aan de keukentafel bij Hennie in Grijpskerk

Kijkje in de keuken bij Rita uitzicht landerijen

Kijkje in de keuken bij Rita Schep

rita schep overleg

Meer weten over gastouder worden?

Neem gerust contact met ons op!

     

    Ik wil:

    gastouder wordenzelfstandig gastouder wordeneen afspraak makeninformatie aanvragen