a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
header gastouders Westerkwartier peutervoetjes over treintjes

Zelfstandig Ondernemende Gastouder

wanneer ben je voor belasting zelfstandig ondernemende gastouder

Zelfstandig Ondernemende Gastouder en belasting

In principe moet iedereen die in Nederland met werken geld verdient, hier belasting over betalen. Gastouders dus ook. Veel gastouders blijken echter meer belasting te betalen dan noodzakelijk is!

Zelfstandig Ondernemende Gastouder en fiscale regelingen

Als u aan bepaalde eisen voldoet, kunt u ervoor kiezen zelfstandig ondernemende gastouder te worden.

U profiteert dan van allerlei fiscale regelingen die ten behoeve van ondernemers in het leven zijn geroepen.
Hierdoor draagt u aanzienlijk minder af aan de belastingdienst!
Zie voorbeeld.

Let op: Deze berekening is gebaseerd op de belastingschijven van 2024. De startersaftrek mag maximaal 3 jaar worden toegepast.

Zelfstandig ondernemende gastouder en belasting betalen 2024

Daarnaast kan er voordeel ontstaan op regelingen die gebaseerd zijn op het belastbaar inkomen. Doordat het belastbaar inkomen als zelfstandig ondernemer lager wordt, kan er recht ontstaan op een hoger bedrag aan bijv. zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag.

De gastouder als zelfstandig ondernemer

Of er in uw geval sprake kan zijn van ondernemerschap, hangt van uw feitelijke omstandigheden af.

Voor gastouders is het in ieder geval van belang dat u kinderen van meerdere vraagouders opvangt, waarmee u geen familierelatie heeft. Verder is het van belang dat u zelf de contracten met de vraagouders afsluit.

Zorg ervoor dat u voldoende zelfstandigheid bezit ten opzichte van het gastouderbureau en benadruk de risico’s die u loopt. Sluit altijd een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af.

Als een factuur niet betaald wordt is dit uw eigen risico. Daarnaast moet u een deugdelijke administratie voeren.

Urencriterium als gastouders bij zelfstandig ondernemen

Een andere belangrijke eis om gebruik te mogen maken van de fiscale voordelen is dat u voldoet aan het zogenaamde urencriterium.
Dit houdt in dat u minimaal 1.225 uren per kalenderjaar moet hebben gewerkt ten behoeve van uw onderneming.

Deze uren kunnen naast de opvanguren bestaan uit: de tijd die u kwijt bent met opruimen en schoonmaken nadat de kinderen weer naar huis zijn, het volgen van cursussen, de administratie etc.

Meer informatie over het ondernemerschap van gastouders vindt u in de Gastouderbrochure. Bestel hem geheel gratis en vrijblijvend via www.vanderkooiadministraties.nl.

Gastouder en belasting? Van der Kooi Administraties begeleidt

Gastouderbureau inZicht heeft voor de begeleiding van zelfstandig ondernemende gastouders op financieel en fiscaal vlak een contract afgesloten met Van der Kooi Administraties.

Dit administratiekantoor heeft veel ervaring op dit gebied en kan u begeleiden in het hele traject van het opstarten van uw gastouder onderneming.

U kunt hierbij denken aan het inschrijven bij Kamer van Koophandel en belastingdienst, het inrichten van de administratie en boekhouding, het voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) etc.

van der Kooi administratie GOB inZicht

Als u wel wilt profiteren van alle fiscale voordelen, maar de boekhouding niet zelf wilt doen, dan kan Van der Kooi Administraties deze werkzaamheden van u overnemen. Daarnaast kunt u hier terecht voor het verzorgen van de jaarrekening en de belastingaangifte.
Meer informatie vindt u op de website: www.vanderkooiadministraties.nl.

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Van der Kooi Administraties (telefoonnummer 0627282174 of e-mail info@vanderkooiadministraties.nl.)