• Social Media

Waarom zou je Zelfstandig Ondernemende Gastouder worden?

Meld je hier aan


  Ik wil:
  mij aanmelden voor info-avondgastouder wordenzelfstandig gastouder wordeneen afspraak makeninformatie aanvragen

  Als gastouder kun je uit jouw passie goede verdiensten halen!

  Gek genoeg staat het beroep ‘gastouder’ voor sommige mensen gelijk aan ‘op kinderen passen’. En dat terwijl gastouderopvang eigenlijk gewoon een kleinschalige vorm is van dagopvang in huiselijke sfeer.

  Gastouderschap is een volwaardig, verantwoordelijk beroep waarmee je, net als bij een andere baan, jezelf van een salaris kunt voorzien. Bovendien een beroep met veel voordelen, maar daarover later meer!

  Wat is een gastouder?

  Eerst, wat is een gastouder nou precies? Een gastouder is iemand die thuis t/m 6 kinderen opvangt. Thuis kan het huis van de gastouder zijn, maar het opvangen van baby’s en kinderen kan ook bij de ouders thuis gebeuren.

  Is het verzorgen van kinderen altijd jouw passie geweest? Maak er dan je beroep van, word gastouder!

  Tussen de ‘7 meest gestelde vragen’ door, vertelt een Zelfstandig Ondernemende Gastouder bij inZicht over haar ervaringen. Heb je vragen, neem dan contact met ons op ❯
   
   


  de Vrolijke Vlinder gastouderopvang bij GOB inZicht

  De Vrolijke Vlinder

  “Ik dacht aan heel veel administratie, maar dat valt allemaal réuze mee!

  Als je voor het eerst als zelfstandige begint weet je niet goed wat je te wachten staat met administratie. Je moet wel dingen bijhouden natuurlijk, maar de boekhouding doe ik zelf.

  Dat blijkt zo makkelijk te zijn, dat kun je zelf ook wel.
  Je levert de uren in en dat is het dan eigenlijk ook wel. Je hoeft niet zoveel extra dingen te doen als Zelfstandig Ondernemende Gastouder.

  Diana en Nienke hebben mij goed begeleid, super.
  Als er wat is kun je ze altijd bellen. Ze hebben me goed geholpen en alles uitgelegd, ja complimenten hoor hoe ze dat hebben gedaan!

  In het begin heb ik regelmatig telefonisch contact gehad: “hoe doe ik dit” en nog steeds bel ik wel eens.

  Ook als er wat is, dan gaan ze op bezoek. Je hoeft maar een telefoontje te doen en ze staan er. Ook als je vragen hebt over moeilijke, niet alledaagse onderwerpen, dan kun je die stellen.

  Zelfstandig Ondernemende Gastouder Sebaldeburen Vrolijke Vlinder

  Ik ben heel tevreden over inZicht, altijd bereikbaar en ze hebben me nu ook goed begeleid bij de overgang naar Zelfstandig Ondernemende Gastouder worden. Daarom ben ik ook bij ze gebleven.

  Ik werk nu al 8 jaar met GOB inZicht, ik vond ze op internet. Het gastouderbureau was mooi in de buurt en ook na mijn verhuizing bleef ik bij inZicht.

  Verder vind ik hun bijeenkomsten ook heel fijn. Bijvoorbeeld de kinder EHBO, maar ook gezellige bijeenkomsten. Je bent dan met elkaar, je bent niet alleen, maar met een groep andere gastouders.

  Ja, ik beveel gastouderbureau inZicht aan: goede communicatie, de contacten, als er iets is zijn ze er. Gewoon een heel leuk bureau, organiseren ook van alles. Ik ben heel positief!”

   


  Hoe kan ik gastouder worden?

  Terugkomend op het begin van deze pagina: je kunt niet zomaar als gastouder aan de slag. Daar moet je wel wat voor doen.

  • Daarvoor moet je bij een geregistreerd gastouderbureau ingeschreven staan.
  • Naast een geschikt diploma, heb je ook een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nodig.
  • En als laatste een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook van je gezinsleden en mensen die regelmatig over de vloer komen.

  Gastouderbureau inZicht krijgt regelmatig van haar gastouders te horen hoe blij ze zijn met onze ondersteuning. Wij zetten mensen graag in hun kracht, doen waar je blij van wordt. Neem contact op met Grietje of Nienke. Zij vertellen jou precies hoe je gastouder kunt worden ❯
   
   


  Kinderopvang Stee4Kids - Gastouder Karin Agema Oldehove

  Stee4Kids

  “Als gastouder wil ik een echt thuisgevoel geven, anders was ik wel een crèche begonnen.”

  “Via via maakte ik kennis met inZicht. Ik had eerder ook al een folder van het gastouderbureau gelezen en toen een vrijblijvend gesprek met ze gehad.
  Ik ben heel erg tevreden met inZicht, de samenwerking is heel goed.

  De klik moet goed zijn, vertrouwen, meedenken en luisteren. Daar is dit gastouderbureau goed in. Ook hoe ze ons bijvoorbeeld tijdens Corona ondersteunden, heel goed.

  Ik werk vanaf december 2020 voor inZicht en vrij snel gaven zij al aan dat ik als Zelfstandig Ondernemende Gastouder kon starten, maar ik wilde het eerst even zo gaan draaien.

  ZOG worden is interessant en financieel aantrekkelijk

  Na een tijdje kwam inZicht er toch weer op terug. Diana had alles voor mij op papier gezet, hoe het er voor mij uit zou zien en wat ik moest doen als ik als Zelfstandig Ondernemende Gastouder verder zou gaan.

  Zelfstandig gastouder worden Oldehove Stee4Kids

  Dat zag er best interessant uit en ook financieel is het aantrekkelijk. Toch zag ik best een beetje op tegen de administratie, maar ook dat valt mee en ik wordt er goed mee geholpen. Dus ben ik in december 2021 als Zelfstandig Ondernemende Gastouder begonnen.

  Gastouder zijn is een grote verantwoordelijkheid

  Gastouder zijn is een grote verantwoordelijkheid, maar een heel mooi beroep. Je helpt mee met de opvoeding, de ontwikkelingen van kinderen, maar ook veiligheid bieden en vertrouwen, kinderen echt een thuisgevoel geven.

  Het kleinschalige, het aantal kinderen vind ik ook fijn. En het zelfstandige en eigen baas zijn is gewoon super leuk om te doen.

  Van inZicht is het gewoon geweldig, dat ze de gastouders dit aanbieden om ZOG te worden. Voor mij als gastouder is dit financieel een plus punt.

  Dus ja, ik beveel Gastouderbureau inZicht echt van harte aan!”

   


  Voordelen van gastouder zijn

  • Je kunt thuis werken. Of bij ouders. Dat bepaal jij zelf.
  • Op welke dag je werkt, hoeveel uren je werkt en wanneer bepaal je zelf.
  • Welke dagindeling je gebruikt en je begin en eindtijd beslis je zelf.
  • Ook bepaal je zelf welke activiteiten je met de kinderen doet.
  • Je ziet baby’s opgroeien tot peuter, kleuter. Soms levenslange relaties.
  • Verder ben je thuis als je zelf kinderen hebt.
  • Laatste, maar o zo belangrijk, je verdient je salaris met jouw passie!

   
   


  Zelfstandig Ondernemende Gastouder Aduard Harma
  Gastouder Bij Harma Aduard Groningen

  Bij Harma

  “Gastouderschap is niet ‘ik laat ze spelen en veel plezier’. Ik bereid de dag goed voor.”

  “Ik heb lang op een groep gewerkt op een kinderdagverblijf. Maar na verloop van tijd besloot ik om thuis gastouder te worden.

  Na een jaar was ik gastouder voor zoveel kinderen uit Aduard en omgeving, zodat ik als Zelfstandig Ondernemende Gastouder verder kon.

  Ik zag wel even tegen de administratie op, het leek me best wel lastig. Maar dat was alleen in het begin even. Op tafel ligt een agenda waar ik alles inschrijf.

  En ik krijg heel duidelijke uitleg van Diana. Ik doe zelf de boekhouding online. Diana doet de controle van de boekhouding, het opmaken van de jaarrekening en zij heeft ook mijn AVG gemaakt.

  Ik ben Zelfstandig Ondernemende Gastouder geworden omdat dat financieel gunstiger is.

  Ook voor schoonmaken word ik betaalt als Zelfstandig Gastouder

  Je bent natuurlijk rondom de opvang uren ook met van alles bezig. De administratie, alles schoonmaken en voorbereiden en dat kun je als Zelfstandig Ondernemende Gastouder allemaal als aftrekpost noteren. Anders word je alleen betaald voor de uren dat de kinderen er daadwerkelijk zijn.

  Gastouderschap is niet ‘ik laat ze spelen en veel plezier’. Je brengt je dierbaarste bezit naar iemand. Iemand die daar dan de hele dag voor zorgt. Die ervoor zorgt dat ze zich kunnen ontwikkelen zoals je dat zelf zou doen.

  Ik bereid het goed voor, ben altijd leuke activiteiten aan het bedenken en ik zorg dat het juiste speelgoed klaar ligt en dat het schoon is. Verder zorg ik ervoor dat ik het juiste schema van ieder kind goed volg. Zo werk ik met thema’s. Ik bedenk knutselwerkjes, ik zoek er boekjes bij en speelgoed dat er bij past zodat ik aan de hand van de thema’s telkens een andere invalshoek aanbied.

  Als gastouder profiteer je van de kennis van inZicht

  Ik heb met twee gastouderbureaus contact gehad en inZicht sprak mij direct veel meer aan. Veel persoonlijker en ze leggen alles goed uit. Ze zijn gewoon veel actiever, er is veel contact.

  Als gastouder profiteer je van hun kennis. Diana heeft het financiële plaatje, daar kun je altijd terecht. Nienke is sterk in de opvoedingskwesties en Grietje kun je allerhande vragen aan stellen. Volgens mij weet zij álles, heb ik altijd het idee!

  Verder zijn er regelmatig cursussen, je kunt ook zelf kiezen welke je volgt. Zo’n training vind ik goed om even weer up-to-date te zijn. Is er wat veranderd, wat is er nieuw en of je dingen anders kunt aanpakken. Even weer fris te zijn en ook de collega’s ontmoeten is fijn.

  Gastouderbureau inZicht doet het hartstikke goed. Ze zijn goed omdat ze van meer persoonlijk contact zijn, ook de evaluatie gesprekken en het contact houden met de ouders. Ook omdat je een vast persoon hebt als contactpersoon, omdat ze bij je thuis komen om dingen uit te leggen en veel informatie verschaffen.

  Ja, ik beveel GOB inZicht graag aan.”

   


  Is een gastouder ondernemer?

  Een gastouder is niet per definitie een ondernemer. Wanneer je als Zelfstandig ondernemende gastouder wilt werken moet je eerst aan een aantal voorwaarden voldoen.

  Als gastouder moet je in beide gevallen je verdiensten opgeven bij de belastingdienst. Heb je vragen over hoe je de administratie verzorgt? Neem dan contact op met Diana van de Kooi, onze expert beantwoordt al je vragen rondom gastouder en belasting ❯
   
   


  Gastouder Doezum Rozwiena zelfstandig ondernemer

  Gastouder Rozwiena

  “Als gastouder voed je de kinderen mee op van een ander. Dat is niet zomaar wat.”

  “22 jaar geleden startte ik als oppas voor de buurkinderen. Nu 22 jaar later ben ik Zelfstandig Ondernemende Gastouder.
  Met die kinderen heb ik nog steeds contact, met sommige krijg je echt een speciale band!

  Gastouder zijn voelt allang niet meer als een ‘oppas-baantje’. De ouders zijn heel blij dat er gastouders zijn die hun kinderen op willen vangen!

  Je hebt grote verantwoordelijkheden, ik moet m’n koppie er goed bij houden. Het zijn wel de kinderen van een ander en dat is niet zomaar wat.

  Tijdens Coronatijd hielp mijn man Tom vaker mee. Toen moest ik opeens ‘lerares worden’. Dat vond ik soms best lastig omdat je meerdere kinderen hebt en dan moet je wel je aandacht erbij houden. Dan is het fijn om het samen te kunnen doen.

  Zelfstandig ondernemende gastouder Doezum Rozwiena

  Kinderen zijn maar kort kind, ik laat ze zelf ontdekken door ze verschillend speelgoed aan te bieden waar ze uit kunnen kiezen.

  Diana heeft ons goed geholpen met zelfstandig worden

  Sinds januari was Zelfstandig Ondernemende Gastouder worden belasting technisch handiger voor mij. Grietje adviseerde dat en ik hoorde ook van andere gastouders dat het financieel beter is. Ik zag ook niet op tegen het extra werk, bij de administratie helpt mijn man. Er zijn vooral veel voordelen en weinig extra’s.”

  Tineke’s man Tom komt erbij: “Ik ben ook erg te spreken over inZicht: kleinschalig en van alles op de hoogte. Diana van der Kooi is écht goed. Die heeft ons goed geholpen met zelfstandig worden. Bij het inschrijven van de K.v.K en alles uitgelegd wat je allemaal moet doen. Eenvoudig en toch heel goed. Eenvoudig in die zin dat ze het zo uitlegt dat je het ook begrijpt. Dat vind ik heel belangrijk. Wij doen dit ook samen. Je loopt als zelfstandige wel wat meer risico, maar je hebt er ook voordeel van.”

  Tineke: “Via nieuwe vraagouders ben ik destijds met inZicht in contact gekomen en het klikte meteen met Grietje. We kunnen echt goed met elkaar.”

  “Ook de bijeenkomsten die inZicht organiseert vind ik belangrijk. ‘Hoe doe jij dit’ ervaringen uitwisselen bijvoorbeeld. Herkenning ook, zo van: jij bent ook gastouder en je hebt allemaal hetzelfde doel en dezelfde ervaring. Ik vind het prettig om onder de collega’s te zijn en met Kinder EHBO lig je in een deuk met elkaar! Ook de feestavond is gewoon gezellig en je leert elkaar zo ook beter kennen.

  Toen ik een jaar of 12 was ging ik al naar de buren toe om een kindje op te halen en daar ging ik dan mee wandelen. Mooi toch, dat ik nu dankzij het advies van inZicht als Zelfstandig Ondernemende Gastouder met mijn passie werk?”

   


  Hoe word ik zelfstandig gastouder?

  Wil je Zelfstandig Ondernemende Gastouder worden, maar wil je eerst meer informatie? Dat snappen we. Gastouderbureau inZicht staat daarom voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! En als je de beslissing hebt gemaakt om zelfstandig gastouder te worden begeleiden we je van A tot Z. Wij staan altijd voor je klaar!

  Wil je Zelfstandig Ondernemende Gastouder worden, dan:

  • Zorg je ervoor dat je minstens 1225 uur per jaar als gastouder werkt.
  • Ben je door de belastingdienst aangemerkt als zelfstandig ondernemer.
  • Dan heb je een K.v.K nummer.
  • Heb je minimaal drie vraagouders.
  • Maak je reclame.
  • Is er geen sprake van een gezagsverhouding tussen jou en de vraagouder
  • Loop je ‘ondernemersrisico’. (Vraagouders die te laat betalen bijvoorbeeld.)

  Neem voor de details contact met ons op of meld je aan voor de informatie avond ❯
   
   


  Gastouderopvang Uniek Niekerk inZicht

  Gastouder Uniek

  “Kinderen vind ik zo leuk, dat ik er als zelfstandige mijn beroep van heb gemaakt.”

  “Ik werkte in de zorg en dat doe ik nog steeds. Maar de wisselende diensten combineren met de geboorte van mijn kind was best zwaar. Toen kreeg ik opeens de kans om gastouder te worden.

  Met de gastouder van mijn zoon had ik het destijds al enkele keren gehad over zelf gastouder worden. Toen zij vertelde dat zij ging stoppen, dacht ik, dan ga ik nu beginnen!
  Ik liet hiervoor mijn stabiele loon achter, dat was best wel spannend Gelukkig kwamen er al snel aanmeldingen via inZicht. Hiernaast werk ik nog enkele keren per maand bij Lentis, iets heel anders.

  Kinderen in het algemeen vind ik erg leuk en je maakt ze nu mee in een kleine setting. Ieder kind leert, speelt en ontwikkelt op zijn eigen niveau, dat blijft toch bijzonder.
  Het is niet zo dat ik altijd gedacht heb, “hier ga ik voor kiezen”. Maar nu het op mijn pad komt, doe ik het met veel plezier. Vroeger heb ik nooit gedacht aan werken in de zorg en nu ben ik helemaal in de zorg.

  Zelfstandig ondernemende gastouder Niekerk Uniek
  Eigen baas zijn geeft me wel een goed gevoel

  Het is niet persé om financiële reden dat ik Zelfstandig Ondernemende Gastouder werd. Je loopt namelijk wel wat meer risico’s. Je moet wel wat meer administratie doen. Gelukkig ben ik daar van mijzelf al vrij uitgebreid in en hoefde ik weinig te veranderen.

  Je hebt in het begin wel wat kosten maar niet dat ik denk ‘wauw’. Diana heeft me geholpen met de AVG en vragen over de administratie, zij controleert dit aan het eind van het jaar ook voor mij. Daarnaast heb je dan nog de kosten van het aanmelden bij de K.v.K.
  InZicht stuurt gelukkig de betalingsherinneringen zodat de financiën niet tussen vraag- en gastouder komen.
  In het begin heb ik wat hulp gevraagd en aan het eind van het jaar breng ik de administratie bij Diana voor controle.

  Zelfstandig Ondernemende Gastouder is financieel aantrekkelijker voor mij en daarbij heb je die ‘onafhankelijke’ stempel.

  Het voelt alsof ik nu echt voor mijzelf werk

  Het voelt alsof ik nu écht voor mezelf werk. Dat is ook wel gek, want voorheen zag ik het gastouderschap niet als een echt beroep. Nu merk ik dat het niet ‘even oppassen’ is.
  Je doet eigenlijk het hele voorschoolse traject wat kinderen anders in de crèche of op de peuterspeelzaal leren. Hiermee ben je in je spel en activiteiten bezig.

  Ik bedenk actuele en thema gerichte activiteiten, we doen sensorisch spel, zijn veel buiten en ik laat me per dag ook graag leiden door wat kinderen zelf tegenkomen en willen ontdekken. In het spel houden we ons bezig met normen en waarden, gevoelens van anderen en die van onszelf. We leren woorden, tellen, omgaan met voorwerpen en noem zo maar op. Spelenderwijs leren en fantasierijk kunnen spelen is voor kinderen erg belangrijk.

  Dit is zeker geen bijbaantje maar een volwaardig beroep. Het is heus niet altijd makkelijk en het kan soms best pittig zijn. Vooral in de corona periode waren velen meer gestrest, zowel kinderen als ouders.

  Met inZicht direct een klik

  Een gevoelsmatige klik is voor mij heel belangrijk. In het eerste gesprek met Grietje was deze klik aanwezig en voelde het vertrouwd om een samenwerking aan te gaan. Ik hoefde overigens weinig moeite te doen om gastkinderen te krijgen, InZicht heeft mij vrijwel alle kinderen gekoppeld of deze komen via andere ouders.

  Ik word wel benaderd door andere gastouderbureaus, maar daar ben ik tot nu toe geen samenwerking mee aan gegaan. Het is prettig om alles bij één bureau te houden en dat is team inZicht en mij goed gelukt.

  inZicht is snel, duidelijk en eerlijk. Ze staan paraat en begeleiden wanneer dat nodig is. Je kunt van inZicht handvatten krijgen wanneer je ergens tegen aanloopt en ze denken graag met je mee.

  Deze samenwerking bevalt mij goed.”

   


  Voordelen van samenwerken met inZicht

  Alhoewel inZicht een kleinschalig gastouderbureau is, heeft het veel kennis en jarenlange ervaring in huis.
  Naast eigenaar en ‘vraagbaak’ Grietje en de financiële vraagbaak Diana, speelt Nienke Nijdam een belangrijke rol in de ondersteuning van de aangesloten gastouders. Nienke is pedagogisch consulent en beantwoordt opvoedingsvragen en geeft inspirerende Gordon- en Tink trainingen.

  • InZicht is kleinschalig en investeert in persoonlijk contact.
  • Wij communiceren eerlijk, duidelijk en in ‘gewone mensen taal’.
  • Alle gastouders krijgen de inZicht informatiemap. Praktische informatie altijd bij de hand.
  • Verder organiseert inZicht bijeenkomsten, cursussen en thema-avonden. Lees meer
  • InZicht begeleidt van starter tot zelfstandig ondernemer.
  • Ook verzorgt InZicht drie keer per jaar een nieuwsbrief.
  • Bij InZicht wordt de kassiersmethode gehanteerd. De administratieve en financiële afhandeling wordt volledig verzorgd door Van der Kooi Administraties.

   
   


  Zelfstandig Ondernemend Gastouder Ezinge baby voeden
  Logo Geertje Koekepeertje

  Geertje Koekepeertje

  “Met kinderen bezig zijn én eigen baas zijn is ontzettend leuk. Het geeft heel veel vrijheid”

  “Ik werkte eigenlijk nog maar sinds november als gastouder voor inZicht toen Diana zei: “Dit kun jij ook als Zelfstandig Ondernemende Gastouder”. Dus ja, als het kan, waarom dan niet he?

  Op dit moment ben ik nog met zwangerschapsverlof. Dat is dus ook fijn van eigen baas zijn. Dat je op je eigen tempo weer kunt opstarten na een bevalling. In de opvang zijn kindjes van allerlei leeftijden en dat mengt heel leuk, het worden ook vriendjes buiten de opvang uren om. Ook als ik een rondje door het dorp loop als ik vrij ben en ik kom de kindjes tegen, dat is gewoon ontzettend leuk.

  Gastouder zijn is soms best een pittige baan

  Gastouders zijn geen ‘oppas aan huis’. Ik snap wel dat mensen dat denken, maar ik ben wel keihard aan het werk. Ik ben sommige dagen van 7.00 tot 18.00 uur open en dus de hele dag gefocust bezig met de kinderen.

  Daarbij zorg ik er ook voor dat ik het schema van ieder kind goed bijhoud. Sommige kinderen mogen bijvoorbeeld iets niet eten, iemand moet medicijnen en de ander moet op een bepaalde manier slapen. Dat moet je goed bijhouden. Zeker als er soms kindjes tegelijk aandacht nodig hebben, dan is het is best pittig.

  Het is gewoon een serieuze baan, het is mijn werk en dan is er geen goed moment voor een vriendin die op bezoek wil komen. En als Zelfstandig Ondernemende Gastouder voelt het nog meer als een eigen bedrijf.

  Ik ben gastouder, ik werk aan huis, ik ben eigen baas. Toch een beetje trots. Wist je dat gastouders als één van de weinige opvang wel door moesten gaan tijdens corona? Telkens nieuwe maatregelen… Door corona moest ik dus wel vaak schakelen, maar de ouders waren er ook heel blij mee, dankbaar, dat is heel fijn.

  Eerst dacht ik ook dat ik m’n collega’s zou missen omdat ik eerst in een winkel werkte. Maar in de praktijk spreek ik toch elke dag volwassenen omdat de ouders de kinderen brengen en halen. En overdag is het leuk dat je geen rekening hoeft te houden met collega’s.

  Er is niemand die zegt je moet vandaag knippen en plakken

  Je mag heel veel zelf beslissen, de hele dagplanning, alles. Natuurlijk zijn er wel ‘planningen’, maar je mag zelf beslissen wat je doet. Er is niemand die zegt: “Je moet vandaag knippen en plakken”. Ontzettend leuk, ik bedenk van alles om met de kinderen om te doen.
  Ik ben vooral heel leuk met kinderen bezig én eigen baas. Dat geeft heel veel vrijheid.

  Geen dag is hetzelfde, de ene dag is een kind heel verdrietig omdat een konijn is overleden en de volgende dag weer heel blij omdat het een kikker heeft gevonden. Ik vind het ontzettend mooi werk. Je mag kinderen iets moois bijbrengen. Dat ze mogen zijn wie ze zijn, dat samen spelen leuk is, maar ook dat ze ook apart hun eigen ding mogen doen, ik vind dat gewoon onwijs leuk. Er voor ze zijn als ze je nodig hebben.

  Natuurlijk bespreek ik alles met de ouders. Om dat goed te doen krijg je altijd informatie van inZicht. Daarin zijn ze ook heel goed. Ik kan ze altijd bellen, kleine vragen, grote dingen. Hoe doe ik dit of dat, heb je tips. Daarom vind ik het ook zo fijn om aangesloten te zijn bij inZicht. Alles wat ik als gastouder en als ondernemer nodig heb wordt via inZicht geregeld, heel fijn. Een heel actief gastouderbureau op een heel fijne manier.

  De gastouder collega’s ontmoeten is ook fijn. Juist met zulke trainingsdagen, je hebt gewoon zin om elkaar te zien want je weet je gaat weer iets leren. Het voelt totaal niet als verplicht ofzo. Het is belangrijk om collega’s te ontmoeten, ervaringen delen en we zijn onderling ook leuk met elkaar. Zo kwam er laatst een knutseltip voorbij en nog geen uur later kwam een andere gastouder met een foto: “Dank je, ik heb het ook gedaan”.

  inZicht maakt Zelfstandig Ondernemende Gastouder worden makkelijk

  Het financiële en administratieve gedeelte vond ik heel spannend, maar nu denk ik: “Waar heb ik me toch zo druk over gemaakt?”.
  In het begin zijn er zóveel dingen waar je rekening mee moet houden en doordat inZicht zo attent is en meedenkt en betrokken is, wordt het je gewoon heel makkelijk gemaakt. Als je dat zelf zou moeten doen zou het heel veel werk zijn.

  Als er echt iets is zegt Grietje: “Ik regel dat wel”. Je weet gewoon dat ze 100% achter je staan en dat is gewoon heel fijn aan inZicht.
  Ik ben een beginner, dus alles is nieuw. Bijvoorbeeld de dagplanning maken met 5 kinderen. Dan geeft inZicht je tips, maar dan word je ook nog gekoppeld aan een gastouder met ervaring, dat is gewoon ontzettend leuk.

  En ze delen ook veel tips. Nienke stuurt regelmatig een informatief filmpje. Laatst bijvoorbeeld nog over risico bij het spel, doe het zo. Ze zijn echt goed geïnformeerd.

  Ik ben wel benaderd door andere gastouderbureaus, maar ik voel me zo goed bij inZicht, dus waarom zou ik dat doen? Er zijn wel gastouderbureaus waar het goedkoper kan, maar ik zou niet anders willen. Ze zijn echt goud, zonder hun was ik niet Zelfstandig Ondernemende Gastouder geworden. Ze zijn absoluut betrokken. Staan altijd voor je klaar.

  Ik werk parttime, dus rijk word ik er niet van, maar ik ben heel blij dat ik mijn passie kan uitvoeren. Dat is juist mijn geluk! Het belangrijkste voor mij is dat ik als gastouder doe wat ik écht leuk vind.”

   


  Wat verdien je als gastouder per uur?

  Hoeveel je verdient als gastouder hangt af van meerdere aspecten:

  • Een gastouder bepaalt haar eigen tarief.
  • Het aantal kinderen je opvangt.
  • Hoeveel uren je draait op jaarbasis.
  • Het aantal dagen je gastouder bent.
  • Of je thuis de kinderen opvangt of bij de ouders thuis.
  • Werk je freelance of als Zelfstandig ondernemer.

  Ook gastouder worden of doorgroeien
  naar Zelfstandig Ondernemende Gastouder?

  Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt


   Ik wil:
   gastouder wordenzelfstandig gastouder wordeneen afspraak makeninformatie aanvragen

   Onze website maakt gebruik van cookies (Google Analytics en Social Media). Als u doorgaat met het gebruik van deze website, of als u klikt op "Accepteren", gaat u akkoord met ons Cookie en Privacybeleid.   Meer informatie ❯

   De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

   Sluiten