a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
header gastouders Westerkwartier peutervoetjes over treintjes

Gastouder en belasting

gastouder en belasting belastingdienst logo

Gastouder en belasting betalen

In principe moet iedereen die in Nederland met werken geld verdient, hier belasting over betalen. Gastouders dus ook! In 2024 moet u over uw inkomen tot € 75.518 een percentage van 36,97% van uw inkomsten aan belastingen afdragen. Uw inkomen wordt hierbij berekend door uw verdiensten te verminderen met de kosten die u heeft gemaakt. Hierbij kunt u denken aan speelgoed, knutselspullen etc.

Heffingskortingen

Het te betalen bedrag aan belastingen wordt verminderd met de zogenaamde heffingskortingen. Een heffingskorting is een korting (aftrekpost) die rechtstreeks op de te betalen belasting in mindering wordt gebracht.

Er zijn veel verschillende heffingskortingen. Een groot aantal hiervan is afhankelijk van uw gezinssituatie, uw leeftijd en uw verdere persoonlijke situatie. De meest bekende heffingskorting is de algemene heffingskorting. De algemene heffingskorting geldt in principe voor iedere belastingplichtige en bedraagt in 2024 maximaal € 3.362. Als u werkt heeft u recht op de arbeidskorting.

Bijdrage zorgverzekeringswet

Naast de inkomstenbelasting is een gastouder ook een inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet verschuldigd. De premie hiervoor bedraagt in 2024 5,32% van uw inkomen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Vraag dan geheel gratis de brochure Gastouder en de Fiscus aan bij Gastouderbureau inZicht.

7 regels inzicht boekenlegger