a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Een kijkje in de keuken gastouder Hennie

Een kijkje in de keuken gastouder Hennie

Aan de keukentafel bij Hennie

Onze nieuwe activiteit ‘een kijkje in de keuken’.

Hennie Luyendijk, Grijpskerk

In het najaar zijn we van start gegaan met een nieuw initiatief: ‘een kijkje in de keuken’.
Hoe leuk is het om een kijkje te nemen bij een collega gastouder? Samen ontdekken hoe zij haar opvanglocatie heeft opgezet, welke materialen zij gebruikt en wat haar ervaringen zijn!

Het is een groep enthousiaste gastouders die om de 2, 3 maanden bij elkaar komt  op de opvanglocatie van een collega gastouder. Een informeel moment om als collega’s een ‘kijkje te nemen in elkaars keuken’.

De gastvrouw beantwoord vragen als “Hoe doe jij dat nou?” We wisselen ervaringen uit, delen tips en ideeën en doen inspiratie op.

Aftrap was in Grijpskerk, bij Hennie Luyendijk

De aftrap was op maandag 6 november jl. in Grijpskerk. We namen een ‘kijkje in de keuken’ bij gastouder Hennie. Gastouders werken solo, dus collegiaal overleg aan de keukentafel is hierdoor extra waardevol. Elkaar beter leren kennen, elkaar bevragen en ervaringen delen!

Hennie heeft verteld over haar start van de dag met de kinderen, de keuzes voor de inrichting van de ruimtes en heeft ons een haar grote voorraad aan materialen laten zien. Ook de lampionnen die in de maak zijn voor 11 november en de ‘loose parts’ materialen waar Hennie enthousiast over is. Verder een liedjes-zakje, gekleurde rijst en nog veel meer! Tips uitwisselen, leuke ideeën gingen over en weer en er waren tips over leveranciers van goede materialen. De avond was reuze gezellig en vloog voorbij.

Samen ‘op jacht’ bij kringloopwinkels

Een spontaan ontstaan idee tijdens deze avond is om als collega gastouders samen ‘op jacht’ te gaan bij kringloopwinkels, samen op zoek naar nieuwe bruikbare materialen. Dat idee werd de volgende dag direct uitgevoerd. Op de foto de ‘schatten’ die ze hebben meegenomen!
Binnenkort gaan ze weer en gaan er meer collega gastouders mee.

Het was een boeiende avond van collega gastouders die bij elkaar inspiratie opdoen, ervaringen delen en elkaar enthousiasmeren over het leuke beroep als gastouder en het werken met de kinderen.

Dit was ‘Een kijkje in de keuken gastouder Hennie’. De volgende keer is op maandagavond 22 januari in Zuidhorn, dan nemen we een ‘kijkje in de keuken’ bij gastouder Geke!

Meer weten over gastouder worden?

Neem gerust contact met ons op!

     

    Ik wil:

    gastouder wordenzelfstandig gastouder wordeneen afspraak makeninformatie aanvragen