a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Brancheorganisatie Kinderopvang Gastouderbureau inZicht

Brancheorganisatie Kinderopvang

Brancheorganisatie Kinderopvang: grootste vertegenwoordiger van sector kinderopvang.

Gastouderbureau inZicht is actief lid van de Brancheorganisatie Kinderopvang. De Brancheorganisatie Kinderopvang, kortweg BK, is de grootste vertegenwoordiger van de sector kinderopvang.

De BK vertegenwoordigt het hele spectrum: dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Het is de paraplu waaronder de sector kinderopvang in al zijn vormen een plekje krijgt. BK behartigt actief de belangen van al haar leden in de Tweede Kamer, bij ministeries, in de media en bij sociale partners.

De leden zijn divers. Van de kleine ondernemer bij jou om de hoek, de familiebedrijven die niet meer weg te denken zijn uit de wijk, de huiselijke sfeer van de gastouderopvang of de organisaties met vele vestigingen in heel Nederland. Kortom de kleine en de grote spelers, profit en non-profit.
Wij voelen ons allemaal thuis bij de Brancheorganisatie Kinderopvang.

“Hoe meer organisaties zich aansluiten, des te groter onze invloed is.
Een sector die met één mond spreekt is moeilijk te negeren.”

Maatregelen om de kwaliteit te verbeteren hebben alleen zin als ze realistisch en uitvoerbaar zijn. Dus input vanaf de werkvloer vertalen naar constructieve ideeën voor verbeteringen op beleidsniveau.
De overheid bepaalt het beleid, maar overziet vaak niet hoe het uitpakt in de praktijk.
De Brancheorganisatie Kinderopvang zit dáár aan tafel waar het beleid wordt gemaakt en de beslissingen worden genomen.

Als leden kennen wij het werkveld en de Brancheorganisatie Kinderopvang spreekt met politici en ambtenaren over beleidsvoorstellen voor er een formeel besluit is genomen. Binnen de adviesraad gastouderopvang is er veel expertise en vormen wij een klankbord. We geven advies en dragen praktische en uitvoerbare oplossingen aan.

Iedere kinderopvangorganisatie heeft een geheel eigen identiteit en bij Brancheorganisatie Kinderopvang wordt er geluisterd naar ieders inbreng. Samen staan we sterker!

Gastouder zijn is echt een vak, een beroep waarmee carrière kunt maken!

Gastouderopvang is een gelijkwaardige speler binnen de sector en aan het realiseren van goede kwaliteit hangt een prijskaartje. Lid zijn van Brancheorganisatie Kinderopvang is voor GOB inZicht een serieus commitment, waarmee wij zichtbaar aangeven dat wij als organisatie staan voor speelruimte en kwaliteit!

Lees meer over Grietje Bouma ❯

Video gastouderopvang Brancheorganisatie Kinderopvang met o.a. Grietje Bouma

Handen af van de kinderopvang!

Wij, als Brancheorganisatie Kinderopvang leden, willen voor alle kinderen van 0 tot 7 jaar speelruimte, met natuur, beweging, interactie, samenspel en plezier. Spelen is een briljant en onvervangbaar proces van eindeloze nieuwsgierigheid. En dat vraagt om speelruimte.

Kinderen scheppen hun eigen brein

Kinderen leren veel meer dan volwassenen denken. En dat doen ze in een razend tempo.
Kruip in september samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras in het hoofd van een kind en ontdek hoe hun hersencellen zichzelf organiseren. En hoe je daar als gastouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten of andere professionals een sleutelrol in kunt spelen.

Grote mensen nemen de regie nogal eens over en daarmee verstoren we het eigen leerprogramma van het kind. Dat doet iets met het zelfvertrouwen van kinderen. Ontwikkelen is een wedstrijd geworden. Een proces dat we graag normeren, controleren en toetsen, toetsen, toetsen.

Laten we ermee stoppen. Het systeem moet zich gaan aanpassen aan de dienstregeling van het jonge kind en niet andersom. Leren draait om plezier, beweging, nieuwsgierigheid en zelf ontdekken. Dat vraagt om een veilige, maar ook stimulerende en dus niet risicoloze speelomgeving. Kinderen breng je groot met plezier, aandacht en vertrouwen.

Mark Mieras lezing: ‘Kinderen scheppen hun eigen brein’ ❯

Boek ook een workshop voor gastouders

Gastouder worden bij GOB inZicht?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

 

    Misschien interesseert dit blog je ook