a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Ouders krijgen voorlichting over Brandwonden

Brandwonden stichting geeft voorlichting

Hete thee is oorzaak nummer 1 van brandwonden bij kleine kinderen. De Nederlandse Brandwonden Stichting zet in op preventie, maak je directe leefomgeving veilig. De ouders en gastouders van gastouderbureau inZicht werden door Mw. Gerritsen bijgepraat over Brandwonden bij kleine kinderen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en in het geval van brandwonden is de schade blijvend. ‘Eerst water, de rest komt later’ dat is de meest belangrijke boodschap. Direct koelen met lauw water, minimaal 10 minuten en daarna voor behandeling naar een arts.

Maak directe leefomgeving veilig

Bij kleine kinderen is het van groot belang dat wegwerpluiers direct afgedaan worden. Naast de thee vormen ook de keuken, kranen, kachels en bijvoorbeeld de barbecue een direct gevaar voor het oplopen van ernstige brandwonden. Kijk met een kritische blik naar je woonomgeving en neem het zekere voor het onzekere. De Nederlandse Brandwonden Stichting is volledig afhankelijk van collectanten, giften en donaties en kan uw steun goed gebruiken. Naast onderzoek en voorlichting zetten zij zich in voor zorg en nazorg voor het slachtoffer en het gezin.

Voorkomen is beter dan genezen, maar als het je toch overkomt, weet dan hoe te handelen! Een zeer zinvolle presentatie en onder de indruk van alle getoonde beelden en ervaringen van slachtoffers van brandwonden, gingen de aanwezige ouders en gastouders weer huiswaarts.