a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Steven Pont en de Dag van de Gastouder – GOB inZicht september 22

steven pont barontheater gob inZicht

Steven Pont op uitnodiging GOB inZicht en GNN in Barontheater in Opende

Team inZicht haalt Steven Pont naar het Noorden!

In het Barontheater in Opende, Groningen, was op 22 september jl. een lezing over zelfbeeld door Steven Pont. Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut, schrijver van boeken en bekend van radio en tv.

Zeker in de kinderopvang is hij absoluut een inspiratiebron en dit was de aanleiding voor Gastouderbureau inZicht en Gordon Training Noord Nederland om hem naar het Noorden te halen.

In de zaal een mooie mix van publiek; van gastouders tot pedagogisch medewerkers, van coaches tot managers, van onderwijzers tot beleidsmedewerkers. Een ieder die werkt met kinderen was welkom en kon een ticket kopen.

Zelfbeeld

Niemand wordt met een zelfbeeld geboren, maar dat bouw je met name gedurende de eerste periode van je leven langzaam op. Het zelfbeeld is het denkbeeld dat je over jezelf hebt gevormd in de loop van je leven. Dit zelfbeeld ontstaat niet door jezelf ontstaat, maar door je omgeving.

Steven nam ons in deze lezing mee in dat proces en legt uit hoe dat in zijn werk gaat. De ontwikkeling van het zelfbeeld speelt zich af tijdens de eerste levensfase van een kind en als opvoeder heb je een grote invloed op de ontwikkeling van het zelfbeeld van een kind. Het is belangrijk het kind toe te staan om fouten te maken en het kind vertrouwen te geven om van die fouten te leren.

steven pont groningen gob inzicht

Twee keer Nee = Ja!

De regel voor iedere opvoeder; twee keer nee is ja.
Steven zegt dat je kinderen het leven moet laten vreten want anders vreet het leven hen.

Als pedagogisch professional bouw je mee aan hoe een kind over zichzelf gaat denken.
Om een kind het leven te mogen laten ervaren heeft Steven een geheel eigen wet bedacht:
Twee keer nee = ja
1: Is het levensbedreigend? NEE?
2: Heeft de omgeving er last van? NEE?
3: JA! Laat het kind ervaren!!! (=het leven vreten!)

Spiegelbeeld vertel eens even

Spiegelbeeld vertel eens even………. Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?
Ben jij content als je in de spiegel kijkt of zie je vooral de dingen die je minder fijn vindt. Een goede oefening voor zowel groot als klein en daarom kregen alle aanwezigen als presentje een zakspiegeltje bij binnenkomst.

GOB inZicht ‘on tour’ Dag van de Gastouder

dag van de gastouder 22 gob inzicht

Op de derde donderdag in september is het ieder jaar de ‘Dag van de Gastouder’. De dag waarop team inZicht de gastouders welverdiend in het zonnetje zet. Dit jaar ging GOB inZicht weer ‘on tour’ om alle gastouders persoonlijk een leuke attentie te brengen.

Een gastouder stelt haar huis en hart open voor kinderen en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen waar zij voor zorgt. Betrokken, betrouwbaar en professioneel.

Goede verdiensten als gastouder!

Als gastouder kun je uit jouw passie goede verdiensten halen! Gek genoeg staat het beroep ‘gastouder’ toch voor sommige mensen gelijk aan ‘op kinderen passen’. En dat terwijl gastouderopvang eigenlijk gewoon een kleinschalige vorm is van dagopvang in huiselijke sfeer. Gastouderschap is een volwaardig, verantwoordelijk beroep waarmee je, net als bij een andere baan, jezelf van een salaris kunt voorzien. Team inZicht begeleidt gastouders van start tot en met het doorgroeien naar zelfstandig ondernemer.

dag van de gastouder cadeau inZicht

Kom ook naar de informatie avond

Wil jij weten hoe je als gastouder goede verdiensten uit je passie haalt?
Kom dan naar de informatie avond van Gastouderbureau inZicht & Van Der Kooi Administraties op 6 oktober a.s. in de CazemierBoerderij in Tolbert.

Meld je hier aan, de toegang is gratis ❯