a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Nienke Nijdam Nationale Voorleesdagen

Nienke Nijdam en de Nationale Voorleesdagen

Nienke leest voor in Den Horn

Terwijl Prinses Laurentien aan het voorlezen was in Rotterdam, las bemiddelingsmedewerkster Nienke Nijdam van Gastouderbureau inZicht voor bij Kinderopvang Dotje in Den Horn. De kinderen verzamelden zich om haar heen en luisterden aandachtig.

NATIONALE VOORLEESDAGEN BIJ KINDEROPVANG DOTJE

Rita kinderopvang Dotje deelt uit

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Voor het 20ste jaar worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Door het hele land deden bekende en onbekende Nederlanders mee op scholen, kinderdagverblijven, in bibliotheken en in de gastouderopvang.

Het prentenboek van het jaar 2023 dat dit keer centraal staat is: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’.

Gastouder Rita Schep, eigenaresse van Dotje, doet elk jaar mee en geeft ieder gastkind een mini-editie cadeau. Dit vinden de gastkinderen heel erg leuk. Ze bladeren regelmatig hun eigen boekje steeds even door.

Gastouder Rita Schep, eigenaresse van kinderopvang Dotje: voorlezen is belangrijk!

“Ik vind het belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd voorgelezen worden. Elke dag komen er hier één of meer boeken op tafel waaruit ik voorlees en ik stel er dan ook veel vragen bij.”

“Zo leren kinderen van jongs af aan al klanken, woorden en begrippen. Maar het belangrijkste is het plezier van samen een boek lezen!” vertelt Rita.
De voorleesdagen duren van 25 januari tot 4 februari. Kijk ook eens in de plaatselijke boekenwinkel voor mooie prentenboekentips!

Blij kind met het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje!

meisje maximiliaanModderman geeft een feestje Nationale Voorleesdagen

Ook gastouder worden bij GOB inZicht?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

 

    Misschien interesseert dit blog je ook