a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Kinderopvang Dribbel – Nuis – Marjolijn Willems

 

Kinderopvang Dribbel Nuis deur welkom

Gastouder Marjolijn over haar kinderopvang

Jouw naam
Welkom bij Kinderopvang Dribbel! Mijn naam is Marjolijn Willems.

Jouw bedrijfsnaam
De kinderen worden opgevangen bij Kinderopvang Dribbel.

Heb je kinderen, partner, dieren?
Ik ben getrouwd met Albert en heb twee tienerdochters: Nynke en Myrthe-Maike. Verder hebben wij een tiental mini krielkipjes en haan, cavia’s, katten. En ook een vrolijke, zeer kindvriendelijke Cavalier King Charles Spaniël genaamd Joep.

Waar woon je
Samen met mijn gezin woon ik in een ruime, gezellige, verbouwde woonboerderij. Die staat in het Groningse dorpje Nuis aan de Nieuweweg 28.

Paarden Marjolijn Willems gastouder Nuis

 
 
Wat voor ervaring en hobby’s heb je?
Naast mijn werk als gastouder zit ik in het bestuur van het Nederlands New Forest Pony Stamboek, afdeling Regio Noord. Samen met mijn gezin run ik ‘Stal Blue Forest’. Dit is een hobbymatige kleinschalige New Forest Pony fokkerij en we bezitten twee KWPN paarden. Elk jaar worden bij ons er zo’n twee a drie veulentjes geboren. We begeleiden regelmatig onze dochters met hun paard/ pony’s op wedstrijden.

Waarom ben je gastouder geworden?
Na mijn opleiding aan de Educatieve Faculteit Nijenborg in Groningen, ben ik 7 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het Basisonderwijs. Na de ernstige vroeggeboorte van onze oudste dochter heb ik besloten om mijn baan op te zeggen en fulltime voor haar te gaan zorgen.

Omdat ik na een jaar wel graag weer wilde gaan werken, maar de zorg voor Nynke nog niet uit handen wilde geven, was het een logische stap om te gaan werken als gastouder. Zo kon ik toch nog gebruik maken van mijn opleiding en de opgebouwde ervaring van het werken met jonge kinderen.

Inmiddels werk ik ruim 17 jaar met veel plezier als gastouder. Ik vind het hierbij wel belangrijk om mij te blijven ontwikkelen Daarom bezoek ik regelmatig de thema-avonden en vorig jaar heb ik de TINK cursus gevolgd. Dit jaar start ik met een cursus over de Gordonmethode. Ook volg ik jaarlijks de EHBO training.

In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan met het werken met kinderen. Onder andere met kinderen met allergieën, diabetes type 1 en premature kinderen. De drie R’s staan hier dan ook hoog in het vaandel: rust, reinheid en regelmaat. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om de kinderen positief te benaderen, vriendelijk maat zeker ook consequent te zijn zodat de kinderen duidelijk weten waar ze aan toe zijn. Ook goede afspraken en goed contact met de ouders horen daarbij, we willen immers allebei graag dat de kinderen zich veilig voelen, en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Kinderopvang Dribbel Nuis bakfiets baby

 
 
Wat is je doelgroep; 0-4, 0-12 of 4-12
Kinderopvang Dribbel biedt gastouderopvang aan voor de leeftijd van 0-12 jaar.

Wat is heb jij kinderen te bieden?
Onze woonboerderij is goedgekeurd door de GGD.

Welke voorzieningen zijn aanwezig?
Kinderopvang Dribbel heeft een ruime woonkeuken waaraan de grote eettafel volop geknutseld, gepuzzeld en gespeeld wordt. We hebben een ruim assortiment speelgoed, slaapruimtes en een ruime veilige omheinde tuin. Daarin staan een glijbaan, rekstokken en een grote zandbak. Verder zijn er veel tractortjes, fietsjes, loopauto’s, skelters en nog ander buitenspeelgoed aanwezig. Ook hebben we een speelhuis waar de kinderen heerlijk onder begeleiding kunnen spelen.

We gaan regelmatig met de oppaskinderen (altijd onder begeleiding) een kijkje nemen bij de pony’s, veulentjes en paarden. Ook naar de kipjes om ze te voeren of even de cavia aaien…

Peuters zandbak spelen buiten gastouder Nuis Westerkwartier

 
 
Als je drie woorden mag zeggen, wat vind je dan de belangrijkste voor een kind om zich goed te kunnen ontwikkelen?
Rust, reinheid en regelmaat.

Waar is Kinderopvang Dribbel online te vinden?
Neem gerust eens een kijkje op de website: www.kinderopvangdribbel.wordpress.com of volg ons op Facebook.

Logo Kinderopvang Dribbel, gastouder Nuis, gastouderbureau inZicht