a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

GOB inZicht schenkt aandacht aan een ‘Gezonde Leefstijl’

GOB inZicht en gezonde leefstijl

Scholing ‘Gezonde Gastouder’

“Voor een goede start van opgroeien is opvoeding de sleutel. Daarin heb jij als gastouder een belangrijke rol.” Met deze slogan startte de scholing ‘Gezonde Gastouder’ voor 22 actief deelnemende gastouders van Gastouderbureau inZicht. Elk kind verdient een gezonde start!

Meer bewustwording

Met de modules algemeen, voeding en bewegen werd er inzicht opgedaan en gewerkt aan meer bewustwording: hoe doe ik dat eigenlijk, ben ik hiermee tevreden of kan en wil ik het anders doen? InZicht heeft met Nienke Nijdam een eigen coach Gezonde Kinderopvang in huis en zij is binnen het team het aanspreekpunt over een gezonde leefstijl.

Coach gezonde kinderopvang gezonde leefstijl

In een afsluitende avond, konden de gastouders ‘Corona proof’ samen ervaringen en tips uitwisselen. Elkaar inspireren en sparren over het werk, maar bovenal samen lachen en plezier maken tijdens zo’n avond is belangrijk. De 50 gastouders die samenwerken met inZicht hebben inmiddels allemaal de informatie ontvangen in de vorm van een reader ‘Een gezonde start’.

Het leuke van gastouder zijn, is dat je zelf mag beslissen wat jij belangrijk vindt in jouw opvang. Een fijne, veilige, gezonde opgroeisituatie bieden, zodat de ouders zonder zorgen hun kind brengen om met een gerust hart aan het werk te gaan. Een gezonde leefstijl is zoveel meer dan de thema’s voeding en bewegen.

Pleisters ‘Goed Gespeeld’ cadeau

Opgroeien gaat met vallen en opstaan en inZicht heeft alle gastouders een vrolijk setje pleisters ‘Goed Gespeeld’ cadeau gedaan! De pleister zijn te bestellen via www.veiligheid.nl

Cadeau gastouders: pleisters Goed Gespeeld tijdens Gezonde Leefstijl training

‘Gezonde leefstijl’ krijgt alle aandacht bij GOB inZicht

Eigenlijk alles wat hoort bij een ‘gezonde leefstijl’ krijgt aandacht bij GOB inZicht: van training in de Meldcode, gratis herhalen van de EHBO bij kinderen tot een online bibliotheek vol beweegactiviteiten en tips in onze Nieuwsbrief ‘Opgepast’ horen daarbij. De oudercommissie denkt ook actief mee rondom dit onderwerp en draagt regelmatig tips en ideeën aan voor op Social Media.

Dat is 1 van de belangrijkste rollen van het gastouderbureau: begeleiden, scholing aanbieden en infomeren van gastouders, ook als dat over een ‘gezonde leefstijl’ gaat. En dat alles in een persoonlijk jasje, want iedereen is uniek. Bij GOB inZicht is iedere gastouder uniek, net zoals ieder kind en iedere ouder uniek is. Wij zorgen graag voor de juiste match!