a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Een kijkje in de keuken van gastouder Jannie Kluiver

Een kijkje in de keuken van Jannie

Letterlijk een kijkje in de keuken van gastouder Jannie

Te gast aan de grote keukentafel van gastouder Jannie

Kinderopvang Seìmhidh in Aduard

We zijn in Aduard te gast bij gastouder Jannie Kluiver. Seìmhidh is een aparte naam hè? We spreken het uit als “Sjeewie”, dat lees je op de website van Seìmhidh Kinderopvang.

Jannie verteld: “In mijn kinderjaren was ik niet de snelste en ik stond zelden vooraan. Daarom noemden ze me ‘slak’. Dat woord draag ik bijna heel mijn leven bij me en het is daardoor met mij verweven.”
Jannie heeft het omarmt. In en rondom het huis zijn overal slakken te vinden: beeldjes, kaarten en een hele vitrinekast vol slakken!

In dit gezin spelen Schotse invloeden een grote rol, daarom heeft het slakkenhuisje een ‘Menzies purple tartan’ gekregen; dat is een Schotse ruit van de Menzies clan.

Sèimhidh is het Keltische woord voor ‘slak’. Maar er zit meer betekenis achter de naam van kinderopvang Sèimhidh.
– Sèimh staat voor: rustig, zachtaardig, teer en kwetsbaar. Het betekent ‘veilig en geborgen’.
– Sèimhidh is in het keltisch: slak, subtiel, fijn en nauwelijks waarneembaar.
Een woord vol symboliek dus en dit samengevoegd was de inspiratie voor het logo.
Jannie wil graag (tere, kwetsbare) kinderen van 0 t/m 12 jaar een veilig en geborgen plekje geven in haar ‘slakkenhuis’.

Lavendelcupcakes uit de keuken van Jannie

Over ‘Een kijkje in de keuken van gastouder Jannie’ gesproken’, die krijgen we heel letterlijk. We zitten gezellig aan de keukentafel en er staan zelfgemaakte lavendel-cupcakes voor ons klaar. Het is erg leuk dat we ze zelf mogen versieren, wat een feest!

Tijdens de avond in juni over speelschema’s, hebben we het gehad over het kind in jezelf en of dat nog volop aanwezig is. Nou, bij gastouder Jannie hebben we overduidelijk ervaren hoe leuk het eigenlijk is om de wereld weer even te zien en te beleven door de ogen van de kinderen.

Onder de vlonder bij kinderopvang Seìmhidh

Jannie heeft een huis vol verhalen. Kinderopvang Seìmhidh is een ‘warm nest’ waar de kinderen naar hartenlust mogen spelen, ontdekken, fantaseren en beleven.

Ook buiten valt er van alles te beleven voor kinderen. Er is een fijne tuin met volop spelmateriaal. Daarbij maakt een grote vlonder boven de sloot de tuin ruimer en deze geeft een mooi uitzicht.

Maar het meest bijzondere is wel dat Jannie een luik heeft laten maken in haar vlonder. En als het luik open is, dan is er een trappetje naar een heel nieuwe wereld! Onder de vlonder, vlak bij de sloot is immers van alles te zien, te ontdekken en beleven. Bovendien, niemand kan je daar zien, hoe fijn is dat!

Omdenken aan de keukentafel van gastouder Jannie

Eenmaal terug in huis wisselen de onderwerpen elkaar af. Wat is het toch fijn zo met collega’s onder elkaar! Regelmatig klinkt de vraag: “Hoe doe jij dat nou?”

We krijgen het over communicatie met ouders en Jannie verteld hoe zij de kunst verstaat van het omdenken. Kinderen genieten hiervan, maar ouders worden wel eens op het verkeerde been gezet.

Eén van de gastouders verteld anoniem over een gastkindje waar zij zorgen over heeft. Er worden ervaringen gedeeld, tips uitgewisseld en de gastouders vinden herkenning bij elkaar.

Het was gezellig. Een waardevolle avond en opnieuw hebben we mogen ervaren dat je niet alleen bent als gastouder.
Wees welkom om ook een keer ‘een kijkje in de keuken’ te nemen bij een collega gastouder!

Een kijkje in de keuken van gastouder Jannie

Een kijkje in de keuken van Jannie - luik in de tuin

Meer weten over gastouder worden?

Neem gerust contact met ons op!

     

    Ik wil:

    gastouder wordenzelfstandig gastouder wordeneen afspraak makeninformatie aanvragen