a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
TINK-training Nienke Nijdam GOB inZicht

TINK-training Nienke Nijdam in programma 2022

DE TINK-TRAINING KOMT TERUG IN 2022!

Zeven gastouders volgden in 2020 de TINK-training. De training kon door Corana in 2021 niet doorgaan, maar komt opnieuw in ons programma in 2023.
Tijdens de TINK-training leer je hoe je taal- en interactievaardigheden kunt verbeteren en inzetten. De enthousiaste gastouders van 2020 bevelen de training van harte aan!

Veilige omgeving waar we veel mét en van elkaar leerden

In het begin vond ik het best spannend, maar al vrij snel voelde ik een veilige omgeving waar we veel mét en van elkaar leerden.

De cursus is een verrijking van inZicht in je opvang. Was je voorheen de hele dag bezig met dingen die geen naam hebben? Na deze cursus heeft elke activiteit een woord dat je kunt benoemen. Ik vond het een héle fijne cursus, prima docent met geduld en humor.

We houden er hele mooie ervaringen en herinneringen aan over. Een mooie investering in je eigen groeiproces. TINK: ik wilde het niet missen! We hebben zulke leuke en fijne collega’s!

Ik had het niet willen missen

Na de eerste TINK avond dacht ik waar ben ik aan begonnen? Kan ik dit wel? Nou, ik had het niet willen missen.

De combinatie theorie, praktijk en dan ook nog met je eigen collega’s geeft een waardevolle verdieping.

Je eigen kunnen en functioneren staan echt centraal. Ik ben me nu nog bewuster van mijn eigen handelen. En de sfeer in onze groep was respectvol, professioneel, maar vooral ook erg gezellig. Het smaakt naar meer… Ik kijk nu al uit naar onze volgende cursus.

WAT BETEKENT TINK-TRAINING?

TINK staat voor Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang. De training richt zich speciaal op gastouders en pedagogisch medewerkers.

Uit onderzoek van Prof. Dr. Marianne Riksten-Walraven blijkt namelijk, dat zes bepaalde interactievaardigheden voor het grootste deel de kwaliteit van de gastouderopvang bepalen. In TINK staan deze zes verschillende interactievaardigheden centraal.

BASALE VAARDIGHEDEN:

  • Sensitieve responsiviteit: je hebt oog voor de gevoelens en toestand van het kind, je interpreteert zijn/haar signalen en reageert adequaat en tijdig.
  • Respect voor autonomie: je geeft kinderen de kans om dingen zelf te doen en zelf uit te proberen.
  • Structureren en grenzen stellen: je maakt je verwachtingen duidelijk aan de kinderen en zorgt ervoor dat de kinderen zich aan dat kader houden.

Educatieve vaardigheden:

  • Praten en uitleggen: je stemt taal (inhoud, timing) af op het ontwikkelingsniveau van het kind en begeleidt interacties met taal.
  • Ontwikkelingsstimulering: je biedt (extra) activiteiten aan die afgestemd zijn op de interesses en vaardigheden van de kinderen.
  • Begeleiden van interacties: je ondersteunt de wijze waarop kinderen met elkaar in interactie gaan.

WAT LEER JE TIJDENS DE TRAINING?

Tijdens de bijeenkomsten worden de afzonderlijke interactievaardigheden getraind door middel van oefeningen, feedback, videofragmenten en opdrachten. Je krijgt feedback op hoe je deze interactievaardigheden nu inzet en leert hoe je ze maximaal kunt benutten. Je ontdekt je tops en krijgt handige tips.

Tussen elke bijeenkomst ligt een periode van 2-3 weken, waarin je actief het geleerde in praktijk brengt en aan opdrachten werkt.

Je krijgt een handig werkboek waarin je bijhoudt wat je leert. Daarnaast verzamel je in een portfolio informatie over je ontwikkeling in de praktijk. Zo kun je eenvoudig je eigen ontwikkeling sturen, volgen en vastleggen. Dankzij de praktische training van Nienke Nijdam breng je het geleerde dus snel in praktijk.

AANBEVELINGEN VAN DEELNEMERS

Aanbeveling:

De interactieve vaardigheden die bij de TINK training behandeld worden, pas ik onbewust al toe tijdens mijn werk als gastouder. De training geeft de vaardigheden een naam en maakt je bewuster hoe je de vaardigheden toepast en waarom. En inderdaad de fijne sfeer in de groep helpt je drempels over, om je kwetsbaarheid te overwinnen. De huiswerkopdrachten zijn goed te doen en leren je actief, bewust en geïnspireerd aan de slag te gaan met de interactieve vaardigheden

Aanbeveling:

Ik vond het heel erg leerzaam. Het wijst je zeer zeker op dingen, waar je normaal niet bij stil staat of aan denkt. Je wordt bewuster gemaakt. We hadden/hebben een leuke groep en Nienke had zeker wat met ons te stellen! Iedereen was leuk op elkaar ingespeeld en de groep maakte het dat ik me op mijn gemak voelde. Iedereen had leuke en goede tips en ideeën. TINK een echte aanrader!!

Aanbeveling:

Heb het op zich heel leuk gevonden, maar dacht in het begin wel, waar ben ik aan begonnen. Het werd steeds leuker en vooral een leuke groep, waar je mee kon sparren. Dat vond ik erg leuk en natuurlijk onze docent. Je let nu meer op wat je doet.

Aanbeveling:

Ik had na de eerste keer wel even, O als dat maar gaat lukken. Maar ik vond het erg leerzaam en leuk. Je bent je veel bewuster van dingen, die anders zo normaal zijn. Een hele gezellige groep met respect voor elkaar.

Aanbeveling:

Erg leuke en leerzame training. Waar je je bewust wordt van jezelf en de interactie tussen jou en de kindjes. Een echte eyeopener.
Ik vond het fijn in en met de groep, je kon echt jezelf zijn. En Nienke als docent was top!

Ook gastouder worden bij GOB inZicht?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

 

    Misschien interesseert dit blog je ook