• Social Media

Gastouderopvang it Súd – Surhuizum – Anna-Margriet Loonstra

Date: september 1, 2022 Author: adminSpectra Categories: Gastouders voorstellen

 

gastouderopvang it sud surhuizum gob inzicht

Gastouder Anna-Margriet over haar gastouderopvang it Súd

Jouw naam

Hoi, ik ben Anna-Margriet en ‘wolkom’ bij Gastâlderopfang It Súd!

kinderopvang surhuizum beer speelt memory

 
 

Woonplaats, partner, hobby’s en dieren

Ik woon samen met mijn vriend (en onze kat Frenkie) op dit prachtige plekje in Surhuizum, Friesland. Wij wonen in een mooie ruime vrijstaande woning met een hele grote tuin vol met bloemen en planten. Door het vele groen kan ik de kindjes ook kennis laten maken met de natuur en de beesten in de natuur.

Mijn hobby’s zijn wandelen in de natuur, stedentripjes maken (nieuwe plaatsen ontdekken), gezellig met mijn zusjes shoppen, een leuke avond samen met mijn vrienden/vriendinnen of heerlijk creatief bezig zijn (o.a. interieur, bloemschikken).

Heb je aan ervaring en waarom ben je gastouder geworden?

Sinds mijn zestiende pas ik al regelmatig op kinderen en baby’s en daar haal(de) ik altijd zoveel plezier uit. Ik heb er eerder nooit bij stil gestaan dat ik hier ook echt mijn werk van kon maken, totdat ik kennis ging maken met het beroep gastouder. Ik was direct helemaal enthousiast en startte met een opleiding speciaal voor gastouders. Tijdens deze opleiding heeft GOB inZicht mij veel geholpen en waar nodig ondersteunt, daar ben ik erg blij mee.
Hiervoor heb ik de opleiding managementassistente gevolgd en afgerond, maar ik haalde uit dit beroep geen voldoening. Ik wilde graag actiever en creatief bezig zijn en dat kan nu als gastouder!

gastouder achtkarspelen beer eet appel

 
 

Doelgroep en wat heb ik kinderen te bieden/wat vind ik belangrijk?

Ik heb gekozen voor de doelgroep 0 tot 4 jaar oud. Zo kan ik het (slaap)ritme van de jongere kindjes en baby’s aanhouden. Structuur en regelmaat vind ik namelijk erg belangrijk. Ik bied de kinderen een veilige en geborgen plek aan, waar ze zich allemaal op hun eigen manier kunnen ontwikkelen.

Wat ik nog meer belangrijk vind is: een gezonde levensstijl en duurzaamheid. De (natuurlijke) voeding moet zoveel mogelijk voedingsstoffen, vitaminen en/of vezels bevatten. Dus geen suiker, verkeerde vetten of andere niet natuurlijke ingrediënten. Met uitzondering van feestelijke of speciale gelegenheden, dan is het juist extra leuk dat je iets lekkers mag hebben.

Welke voorzieningen zijn aanwezig bij Gastouderopvang It Súd?

Bij mij thuis zijn de meeste spelmaterialen en andere noodzakelijke spullen tweedehands en van hout. Ik heb o.a. leuke puzzels, memoryspelletjes, blokken, binnenklimrek, poppen met een kinderwagen van vroeger, schattige knuffels, buiten een glijbaan met schommels, gezellige voorleeshoek, genoeg speelruimte en nog heel veel meer.

gastalderopfang it sud fryslan

 
 

Als je drie woorden mag zeggen, wat vind je dan de belangrijkste voor een kind om zich goed te kunnen ontwikkelen?

Ik vind de drie R’s erg belangrijk: Rust, Reinheid en Regelmaat.

gastouderopvang it sud friesland logo


Terug

Onze website maakt gebruik van cookies (Google Analytics en Social Media). Als u doorgaat met het gebruik van deze website, of als u klikt op "Accepteren", gaat u akkoord met ons Cookie en Privacybeleid.   Meer informatie ❯

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten